Ayurveda

Ayurveda

- Spoznaja života
Woman having massage in the spa salon
Zakazivanje tretmana

Na sanskritu (drevnom indijskom jeziku) aju (ayu) znači život (trajanje života: ispunjen i srećan život koji dolazi do svog kraja na potpuno prirodan način), a veda znači poznavati (spoznati). Dakle, Ayurveda koja datira od pre 5000 godina, ‘majka’ svih nauka koje potiču sa Istoka, uči nas da je tajna zdravlja u spoznaji kako se ponašati prema vlastitom telu, kako ovladati veštinom kontrolisanja svih funkcija koje treba da budu regulisane i umerene da bi se postigao jedan srećan i produktivan život.

Ceo Ayurvedski sistem je zasnovan na konceptu koji se odnosi na tri tipa energije (Tre doshe) koje su osnova psihosomatskog postojanja čoveka. Tri doše su zadužene za regulisanje ravnoteže, energije i materije u našem organizmu: kada su u skladu, mi ne možemo da ih primetimo i osećamo se dobro sa sobom. Ukoliko se pojavi neravnoteža, doše postaju vidljive i dolazi do promena u fizičkom izgledu, pojavljuju se sluz, žuč, neprijatni mirisi, emotivne blokade, iznenadni izlivi emocija… U savremenom društvu nije jednostavno očuvati energetski balans…

Jedan od načina predstavljaju Ayurvedske tehnike masaže (postoji preko 2000 različitih tehnika) koje omogućavaju da se vratimo sebi i primimo poruku koju nam naše telo šalje. Ovo je dobar način da se suočimo sa svim promenama, stabilizujemo energiju odbrane, poboljšamo put starenja, unapredimo zdravlje i održimo svoje psihofizičko blagostanje...

U zavisnosti od trenutnog stanja, u dogovoru sa terapeutom vrši se odabir tehnike kojom će klijent biti tretiran:

TRE DOSHA ABYANGHAM, NETRABYANGHAM,MARMANBAYANGHAM

Vreme trajanja tretmana: 60-90 min.
Cena: 4.000,00 din.

SHIRODHARA
Vreme trajanja tretmana: 30 min.
Cena: 4.000,00 din.

Masaža glave susamovim uljem
Cena: 2.500,00 din.

Masaža glave zlatnim uljem
Cena: 4.500,00 din.

Od 2009. godine Ayurveda je jedna od priznatih tradicionalnih isceljujućih tehnika od strane Ministarstva zdravlja Srbije.

*Tim Beauty Imagini Centra obučava Dr Anil Kumar, vlasnik Healingveda Instituta iz Kerale (Indija) i zvanični konsultant BI Centra za Ayurvedu.

Dodatne informacije