Moda kao radost i INTEGRACIJA

Jedino što moramo da naglasimo je da je stil ustvari OTMENOST koja beži od vulgarnosti.

Reč MODA nastala je od lat. reči modus što znači način, pravilo, ritam…i to je termin koji označava popularne stilove u raznim sferama naših aktivnosti i razmišljanja u bilo koje vreme kroz istoriju.

Moda se danas toliko brzo menja, da pod ovim terminom ustvari podrazumevamo poslednju verziju stila, svesni činjenice da modne promene u raznim oblastima danas mogu dovesti i do promene kulture u celosti.

Čuvena Koko Šanel je rekla da, da bi neko bio nezamenjiv, uvek mora da bude drugačiji. Ova izjava potpuno ide u prilog brzim modnim promenama čiji smo svedoci.

I to je DOBRO.

Ono što nije dobro jeste činenica da moda gubi svoju umetničku vrednost danas. Postaje komercijalna, masovna…Ljudi hodaju okolo obeleženi različitim oznakama, i svi liče jedni na druge.

Moda postaje izvor frustracija.

Postaje obeležena taštinom.

Hajde da ovaj fenomen prilagodimo sebi.

Hajde da kažemo MODERNO JE ONO ŠTO JE MENI LEPO. Moderno je da ja budem ZADOVOLJNA i SEBI SAMOJ LEPA i potpuno je nebitno šta drugi kažu o tome. Hajde da MODU INTEGRIŠEMO U SEBE, a ne sebe u modu…

Danas biram CRVENU boju, iako je nema na spisku najaktuelnijih, ali biram je, jer joj se moja duša raduje! Jer tako kaže moje unutrašnje biće koje najpre želim da slušam.

Stil je otmenost koja beži od vulgarnosti, i kada to shvatimo masovno, imaćemo bolje društvo u celini.

Vaša,
Marija Handmade

Comments are closed.