O Nama

Beauty Imagini | Holistički Centar

beauty logo

Beauty Imagini d.o.o. je holistički edukativni centar internacionalnog karaktera koji se bavi tradicionalnim tehnikama masaže, antistres i detox programima, tretmanima kože lica i tela, profesionalnom edukacijom kolega koji žele da rade po metodologiji Beauty Imagini (internacionalna škola masaže), kao i edukacijom svih ljudi koji u cilju ličnog razvoja žele da rade na sebi.

Naš Centar organizuje obuke i individualne programe, koji su namenjeni svima koji žele da kroz bolje razumevanje i primenu holističkih tehnika, antistres i detoks programa, tradicionalnih tehnika vežbanja (Qi Gong, joga...) očuvaju zdravlje i preveniraju bolest.

Pored velikog broja gostujućih predavača - saradnika iz zemlje i inostranstva, Centar je autorizovao Radionicu Umetnost ravnoteže, namenjenu svima koji žele da prepoznaju signale koje im šalje fizičko telo i koji će kroz ovaj proces prepoznati značaj i suštinu sopstvene promene.

Jasna vizija i misija Centra od osnivanja, kao i danas - 8 godina kasnije, jeste holistički (celovit) pristup čoveku i njegovim potrebama, a kroz naš rad doprineli smo značajnom podizanju svesti i razumevanju šire javnosti o važnosti ovakvog pristupa za kvalitetniji život.

Organizovani holistički vikendi i sedmodnevni programi u zemlji i inostranstvu sa multidisciplinarnim tehnikama (sistem vežbi, masaže, ishrane, predavanja i radionica) kreiraju se prema potrebama različitih ciljnih grupa (porodica, prijatelji, a posebno u kompanijama gde postoji potreba za poboljšanjem odnosa među ljudima i povećanjem produktivnosti – motivacioni kursevi, obuke, team building).

Poseban segment misije Centra Beauty Imagini je saradnja sa Domom za decu ometenu u razvoju u Sremčici, koja je dovela do izuzetnih rezultata u podizanju kvaliteta života ove ugrožene grupe ljudi.

Predan rad posvećen čoveku i njegovom dobru, 2013 godine doneo je Tatjani Jevđović, osnivaču Centra Beauty Imagini, Cvet Uspeha za Ženu Zmaja i Specijalnu nagradu za unapređenje kvaliteta života koju dodeljuje Specijalni žiri na predlog Udruženja Poslovnih žena Srbije.

I EJ ČAROVI (od ‘ej čarolije’ 🙂 IMAJU DUŠU… ZATO: … MASAŽA… 🙂

beauty tim

Savremeni način življenja zahteva od nas da se suočimo sa svim promenama, stabilizujemo energiju odbrane, unapredimo zdravlje, očuvamo mladost i svoje psihofizičko blagostanje.

Najprirodniji i najbrži put do očuvanja energetskog balansa se otvara primanjem MASAŽE koja aktivira čulo dodira zaslužno za osećaj sigurnosti i mira. U vremenu stanja dugotrajne napetosti (stresa), nadbubrežna žlezda počinje da luči hormon kortizol koji nam pomaže da i u stanju stresa normalno funkcionišemo. Međutim, ukoliko dođe do povećane proizvodnje kortizola, nastaje pad imunološkog sistema, smanjuje se kvalitet vezivnog tkiva, a tonus kože slabi.

Naučni dokazi govore o tome da MASAŽA smanjuje količinu kortizola, ali i da se u toku naredna 24-48 sata određena količina kortizola vraća. Zbog toga je neophodno da se,u vreme akutnog stresa, prime tri MASAŽE nedeljno u toku 21 dana, čime će se konstantno smanjivati nivo kortizola i organizam dovesti u balans.

Primanjem MASAŽE, aktivira se lučenje histamina (hormon) koji proširuje krvne sudove, smanjuje upalu i osećaj bola, pospešuje se cirkulacija krvi i rad limfnih žlezda, a pojačavanje lučenja hormona serotonina (hormon sreće) i endorfina (deluje na smanjenje osećaja bola), omogućava MASAŽI posebno mesto dajući joj jednu, u neprekidnoj trci sa vremenom, često zaboravljanu dimenziju: UŽIVANJE U ŽIVOTU.